Diensten

De diensten van Bouwmakker zijn uiteenlopend. Kunnen afzonderlijk maar ook tegelijk afgenomen worden. Met onze ruime ervaring kunnen wij in iedere fase van het traject een rol spelen.

Advies

Er komt zoveel kijken bij de verbouwing van een woning, het plaatsen van een dakkapel of nieuwbouw. Bouwmakker weet er alles van.

maak een afspraakWij hebben vaker 'met dit bijltje gehakt'. Wij helpen jouw ideeën omzetten tot concrete plannen en haalbare doelen. Wij sparren en denken met je mee. Bouwmakker helpt je van advies tot oplevering. Laat ons jouw project ontwerpen en begeleiden. Dan kan jij, zonder zorgen, je ideeën zien groeien.


advies
ontwerp

Ontwerp

Jouw idee omgevormd tot een concreet ontwerp. Bouwmakker brengt jouw project tot leven en toetst jouw wensen op haalbaarheid en wettelijke kaders. Belangrijk, want een goede bouwtekening betekent een duidelijk kostenplaatje en een concrete opdracht voor de aannemer en bouwvakker. Samen sparren we over jouw ideeën en maken we een plan om op verder te bouwen. Bouwmakker visualiseert jouw wensen in een technische, gedetailleerde bouwtekening. Jouw project, ons plan.

Architectuur; Als bouwkundig ingenieursbureau streeft Bouwmakker naar gezonde en gebruiksvriendelijke gebouwen, die zich op harmonische wijze in de omgeving voegen. Wij ontwerpen woningen, appartementen, zorgwoningen, hotels en bedrijfsgebouwen voor particulieren, projectontwikkelaars en bedrijven. Op het gebied van architectuur leveren wij onder meer de volgende diensten: Architectonisch ontwerp, 3D Visualisaties, Bouwtekeningen, Toezicht tijdens uitvoering en Projectmanagement.

maak een afspraak

Vergunning

Het aanvragen van een vergunning is een ingewikkeld proces. Laat je goed voorlichten! Bouwmakker zoekt het voor je uit en vraagt de vergunning(en) voor je aan. Wij weten alles van deze ingewikkelde procedures. Ook passen wij de bouwtekening eventueel aan zodat jij, zonder zorgen, je kan richten op jouw project.

vergunning

Omgevingsvergunning; Met de invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) op 1 oktober 2010 is een groot aantal vergunningen, zoals de bouwvergunning, sloopvergunning, kapvergunning, milieuvergunning en aanlegvergunning, onder één vergunning samengebracht: de Omgevingsvergunning. Het is daarmee mogelijk de verschillende activiteiten (slopen, bouwen, kappen, etc.) in één keer aan te vragen. Ook kan het zijn dat het bouwplan voor de ene activiteit vergunningsvrij is, maar voor de andere wel een vergunning nodig heeft. Van aanvraag tot besluit, Bouwmakker regelt het voor je.

maak een afspraak

begeleiding

Begeleiding

Goede begeleiding is het halve werk. Van een gedetailleerd ontwerp, bouwbegeleiding tot een perfect eindresultaat.

maak een afspraakJouw project is in goede handen. Bouwmakker weet de weg. Wij kennen de juiste mensen voor de juiste klus. Wij zijn jouw contactpersoon en helpen jou bij de keuze voor de aannemer, aanbesteding, begroting en houden deze begroting voor je in de gaten. Geen verrassingen achteraf, maar een duidelijk doel dat leidt tot een mooi resultaat.

Berekening

De juiste berekening is bij ieder project van groot belang. Bij bijvoorbeeld de aanvraag voor een omgevingsvergunning dient u, middels berekeningen, aan te tonen dat uw ontwerp voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit.

Bouwmakker maakt het u gemakkelijker door deze Bouwbesluitberekeningen voor u uit te voeren. Ook voor een goede begroting of advies bij aanbesteding zijn wij je vriend. Met ruim 16 jaar ervaring ben je verzekerd van de juiste kennis en expertise!

 

Bij Bouwmakker kun je terecht voor de volgende Bouwbesluitberekeningen:

  • Energieprestatieberekeningen (EPG)
  • Milieuprestatieberekeningen (MPG)
  • Oppervlakte toetsing (NEN 2580)
  • Daglichtberekeningen (NEN 2057)
  • Ventilatieberekeningen (NEN 1087)
  • Brandveiligheid eisen
  • Geluid en Akoestiek
  • Toetsing van uw bouwplan aan de overige regels van het Bouwbesluit

offerte aanvragen


berekening